Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Een groep leerlingen van Canisius Almelo kreeg deze week het internationaal erkende DELF-diploma uitgereikt. DELF staat voor Diplôme d'Etudes en Langue Française. Het is een officieel Frans diploma dat wordt afgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs. 

In het schooljaar 2017-2018 hebben de toen nog 4 Havo leerlingen Ylfva Bekhuis, Mette van der Bijl, Fleur ter Haar, Sophie Koster, Anouk Oude Moleman, Wik Sander, Gwen Sarmaat en Anne Weusthuis zich, voor een belangrijk deel in hun vrije tijd, bekwaamd in een viertal onderdelen in taalbeheersing Frans. Daarbij gaat het om luistervaardigheid, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid.

Dit Franse staatsexamen vindt plaats onder strikte voorwaarden en vastgestelde regels, waarbij het Institut Français in Den Haag de regie voert en het vermaarde instituut voor Franse Taal- en Cultuur CIEP, gevestigd in een voorstad van Parijs, een belangrijke faciliterende rol vervult.  De diploma’s worden vervolgens afgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs. Uiteindelijk kon deze maand het welverdiende Delf-diploma, niveau A2, uitgereikt worden aan deze acht leerlingen. 

Met een DELF-diploma kun je aantonen dat je als leerling bereid en in staat bent geweest om iets extra’s te doen. Een DELF-diploma is een belangrijke aanvulling van je portfolio.

Bovendien kun je met een DELF-diploma (internationaal) aantonen wat je niveau voor Frans is. Wie het Frans redelijk beheerst, heeft meer kansen op de arbeidsmarkt en meer mogelijkheden bij stages, uitwisselingen en verdere studie.

Het DELF-diploma is voor onbepaalde tijd geldig en wereldwijd erkend !

Nos félicitations sont pour 

Ylfva, Mette, Fleur, Sophie, Anouk, Wik, Gwen en Anne !