Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen


"Op school doe je meer dan alleen vakken volgen”

Luuk en Louise uit klas 3 liepen het afgelopen schooljaar een maatschappelijke stage bij respectievelijk een zorginstelling en een kunstschool. Amber (3 vwo) volgde een cursus EHBO en de eersteklassers Noek, Noa en Fiep gaven zich op voor de Canisius Volleybalschool. Daarnaast spendeerden Mart en Sander uit 5 havo uren aan een werkstuk over Aerodynamica in de Formule waarbij ze hun eigen windtunnel bouwden. Tientallen leerlingen van Canisius Almelo lieten dinsdag 11 juni aan ouders, medeleerlingen en overige belangstellenden zien met welke extra activiteiten (plusactiviteiten) zij het afgelopen schooljaar bezig zijn geweest.


Dat gebeurde tijdens de eerste grote en drukbezochte Plusavond op de school: een avond die in onder meer in het leven is geroepen om  leerlingen die plusactiviteiten doen in de etalage te zetten. Teamleider Mayke Clement: “En natuurlijk willen we op deze manier andere leerlingen – die nog geen extra activiteiten doen – enthousiasmeren om hiermee aan de slag te gaan.”

Plusdocument: mooie aanvulling op diploma

Op Canisius krijgen geslaagde leerlingen naast hun diploma een zogenaamd plusdocument mee. Het plusdocument is een verzamelstaat van wat de leerling heeft ondernomen op het gebied van de brede vorming. Het is bedoeld om de leerling in staat te stellen zo goed mogelijk de eigen brede vorming en talenten te tonen en te onderbouwen. Clément: “Leerlingen doen op school méér dan alleen vakken volgen. Een plusdocument maakt dat zichtbaar; het is een mooie aanvulling op je diploma en bovendien kunnen ook vervolgopleidingen hierin zien hoe je je hebt ontwikkeld.”

Uitreiking Canisius Awards

De feestelijke avond werd afgesloten met de uitreiking van de felbegeerde Canisius Awards: een prijs voor leerlingen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. De volgende leerlingen ontvingen de Canisius Award 2019: Floris-Tijmen Dinandt, Sabrina Varsovia, Thomas Ronhaar, Tim Mulder en Tom Gringhuis.