Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Op 4 juni bracht de bekende schrijfster Cis Meijer een bezoek aan de   schoolmediatheek van Canisius Almelo. Zij gaf een leuke en interessante presentatie aan alle 2e klassen over haar jeugd, haar ervaringen met leraren en klasgenoten, haar personages in de boeken en haar ervaringen als auteur. Zij schrijft spannende boeken waarin  thema’s als: moord, verdwijning, geweld, bedreiging, ontvoering en groepsgedrag uitgebreid aan de orde komen. Al haar boeken: Verdoofd, Val, Moordspel en Knock-out en het nieuwste boek: Dark mind passeerden de revue.  Zij vertelde ook over haar werk als editor bij een TV zender. Aan het eind van de presentatie deed zij met iedere groep een spel waarmee de leerlingen een boek konden winnen. 


Op 5 juni bracht oud-leerling Marieke Dijkers een bezoek aan de locatie Tubbergen. Ook zij gaf een interessante presentatie aan een 5-tal          2e klassen. Ze vertelde o.a. over haar belevenissen in Ghana en over het thema pesten en haar boek: Whats@ppening. Ook haar nieuwe boek over de sociale media kwam aan bod.

 

De 2e klassers op beide locaties waren geïnteresseerd in de verhalen van de auteurs en wilden onmiddellijk hun boeken gaan lezen. Diverse echte fans wilden na afloop een handtekening.

Docenten en mediateekpersoneel waren het er over eens dat de schrijversbezoeken zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar waren. 

Cis en Marieke waren zelf ook blij met de ontvangst, de interesse van de leerlingen en het presentje dat ze aan het eind van de presentaties uit handen van het mediatheekteam ontvingen.