Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Daisy Harmelink(6va1) en Noa Sand (6va1) zijn met hun profielwerkstuk ‘Het ontstaan van een monument’ genomineerd voor de Sybren van Tuinenfonds profielwerkstukkenprijs voor streektaal en regionale geschiedenis van Overijssel. 

 

Uit alle inzendingen voor de profielwerkstukkenprijs 2020 zijn drie genomineerde werkstukken gekozen, die met een 8 of hoger zijn beoordeeld. Deze werkstukken worden beoordeeld door een jury, bestaande uit historici van de organiserende instellingen, waarna het winnende profielwerkstuk bekend zal worden gemaakt tijdens de diploma-uitreiking van de leerlingen. Zij ontvangen een cheque van € 250,-.


De genomineerde profielwerkstukken van 2020 zijn:

  • Het ontstaan van een monument. Daisy Harmelink en Noa Sand, leerlingen van het Sg. Canisius in Almelo, hebben voor hun profielwerkstuk onderzoek gedaan naar het opzetten van een monument ter herinnering van de vliegtuigcrash in Tubbergen in 1944.

 

  • Geef elke steen een verhaal. Sanne Timmerman, Anneleen Sanderman en Annelies Poortman van het Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Rijssen hebben hun profielwerkstuk gericht op de betrokkenheid van Canada in de Tweede Wereldoorlog, en in het bijzonder wat Konrad Butt, Gus MacLean en Richard MacLean betekend hebben voor de Canadese bevrijding van Europa.


  • De verandering van de rol van de katholieke kerk binnen de gemeenschap van Luttenberg in de periode 1950 tot nu. Paulien Veldhuis, Suzan Elshof en Julia Pronk, leerlingen van het Carmel College Salland in Raalte, stelden zichzelf de vragen wat de rol is van de katholieke kerk in Nederland en hoe deze rol binnen de gemeenschap van Luttenberg is verandert in de afgelopen jaren.

De profielwerkstukkenprijs voor streektaal en regionale geschiedenis van Overijssel is een samenwerking tussen Stichting IJsselacademie, Twentehoes en Historisch Centrum Overijssel. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door het Sybren van Tuinenfonds en provincie Overijssel.