Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Mediatheek organiseert Schrijversbezoeken in juni

 

In de komende activiteitenweek krijgen we zowel in Almelo als in Tubbergen een schrijver op bezoek.

 

Op dinsdag 4 juni komt Cis Meijer in Almelo. Zij zal dan gedurende het 4e, 5e en 6e uur presentaties geven in de mediatheek aan alle 2e klassen.

Zij schrijft spannende boeken over o.a.: verdwijningen, ontvoeringen en moord. Ze heeft inmiddels 4 boeken geschreven en haar 5e boek is in aantocht. Tijdens haar bezoek aan scholen legt zij leerlingen de moeilijkheden voor waar de personages in Dark Mind, Knock-out en Moordspel mee te maken krijgen. Wat zouden zij doen als hun beste vriend niet alles vertelt? Hoe ver gaan ze om een geheim te bewaren? Ze houdt ervan om schrijfwedstrijden te verwerken in haar verhalen en zo de jongeren te motiveren om zelf te gaan schrijven

                  

Marieke Dijkers komt op 5 juni in Tubbergen. Zij zal ook gedurende het 4e, 5e en 6e uur presentaties geven aan een 5-tal 2e klassen. Zij schrijft o.a. over haar belevenissen in Ghana en over haar ervaringen met het thema “pesten” en haar beroemde boek: Whatt’s Appening.

In dit boek beheersen WhatsApp en social media het hele leven van hoofdrolspeler Thijs. Terwijl iedereen veilig vanachter een beeldscherm op ‘like’ klikt, ziet niemand Thijs z’n verdriet en wordt zijn wanhoop steeds groter.

                    

Beide schrijfsters kunnen boeiend vertellen en geven interactieve lezingen over hun boeken. Zij delen de liefde voor verhalen met de jongeren en betrekken de leerlingen bij hun presentaties. 


                                                                                                                                                                Cis Meijer


                                                                                                                                                              Marieke Dijkers