Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Aankomend najaar houdt GGD Twente een groot onderzoek onder leerlingen van klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs in de regio Twente: de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019. Ook onze school doet mee.

 

Waarom dit onderzoek? 

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheid van leerlingen in klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. De Gezondheidsmonitor Jeugd wordt eens in de vier jaar uitgevoerd. Met de resultaten van dit onderzoek wordt landelijk en lokaal gezondheidsbeleid ontwikkeld. Leerlingen met een goede gezondheid en gezonde leefstijl presteren beter op school.

 

Hoe verloopt het onderzoek? 

Tijdens een lesuur op school vullen de leerlingen een vragenlijst in via internet. Een mentor of docent begeleidt de afname van het onderzoek. Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd en school.


Deelname
Leerlingen en ouders/verzorgers krijgen voorafgaand aan het onderzoek meer informatie over de Gezondheidsmonitor Jeugd. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.


Vragen?
Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u meer informatie over de Gezondheidsmonitor Jeugd, bekijk dan de veelgestelde vragen op de website van GGD Twente (www.ggdtwente.nl/gezondheidsmonitorjeugd) of neem contact op met projectteam Gezondheidsmonitor Jeugd via gezondheidsmonitorjeugd@ggdtwente.nl of 053 - 487 6900.