Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

'Win een natuur- en scheikundeles voor je hele klas!' Deze prijs was te winnen tijdens het druk bezochte Open Huis van Canisius Tubbergen.

Leerlingen van basisscholen uit de gemeente Tubbergen en daarbuiten besloten een kansje te wagen. Er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was juf Manon Volmerink.  Zij deed mee voor haar groep 7 van basisschool de Wiekslag.

Donderdag 25 mei was het zover. Juf Manon kwam met haar eigen klas richting Canisius om de gewonnen les in ontvangst te nemen. De leerlingen ondergingen een complete metamorfose. Een laboratoriumjas en coole bril zorgden ervoor dat zij zich echte laboranten voelden. De natuur- en scheikunde les met als thema 'mengen en scheiden' kon beginnen.

Zelf aan de slag!

Natuurlijk gingen de leerlingen zelf aan de slag zoals het bij een echte practicumles hoort. Verschillende stoffen met exotische namen werden gemengd tot een totaal nieuwe stof die iedereen wel kent, namelijk haargel.

Na mengen komt natuurlijk scheiden. Door middel van chromatografie hebben de leerlingen de kleuren van verschillende viltstiften ontleed.

Er werd afgesloten met een spannende 'Escape the Classroom', gebaseerd op de echte escape rooms. Zou dat gelukt zijn? Vraag het de leerlingen van de Wiekslag.

Ha Twee Go 

Via Canisius liep er in de periode voorafgaand aan de Koningsspelen nog een ander project dat was gebaseerd op het thema behorend bij de Koningsspelen; 'Ha Twee Go'. Haal het beste uit jezelf en drink water.

Drinkwater uit de kraan is niet voor alle kinderen op de wereld vanzelfsprekend. Tijdens een tour langs basisscholen die enthousiast reageerden op het aanbod van Canisius om een practicumles te komen verzorgen hebben we met de leerlingen schoon drinkwater gemaakt.

Op bijgaande foto ziet u de beide groepen 7 van de Wiekslag tijdens de bruisende afsluiting van 'Ha Twee Go' waarbij Cola metershoog de lucht in spoot. Met goedkeuring van de leerlingen…… Haal het beste uit jezelf en drink water!