Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Wat is er nou leuker dan je talenten te ontdekken, verder te ontwikkelen en dingen te doen die je interesseren? Dat kan bij ons op school, want wij zijn gestart voor vmbo-, mavo-, havo-, en vwo-leerlingen met de Canisius Classes!

De opzet van Canisius Classes is dat leerlingen in de onderbouw op hun eigen niveau (vwo, havo, mavo of vmbo) een opleiding volgen met een regulier onderwijsprogramma en daarnaast structureel de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor een keuzeprogramma:

Organisatie leerjaren


Organisatie leerjaar 1

Tijdens de activiteitenweek in periode 2, 3 en 4 van leerjaar 1 wordt een carrousel aangeboden. Leerlingen maken op deze wijze kennis met alle vier Canisius Classes.

Vervolgens maakt de leerling een keuze voor de Classes voor leerjaar 2 in periode 4, waarbij de leerling een eerste en tweede voorkeur aangeeft. In leerjaar 2 treft de leerling de gemaakte keuze wekelijks in het reguliere rooster aan. Organisatie leerjaar 2 

In leerjaar 2 neemt de leerling deel aan twee Canisius Classes: in elk semester één (wekelijks in één blokuur). Dit blokuur zal aan het begin of het einde van de dag gepland worden. In de activiteitenweken hebben de leerlingen van leerjaar 2 geen Canisius Classes. Dit om organisatorische redenen: dán hebben de brugklassers hun Canisius Classes. De keuze voor een de Canisius Class in leerjaar 3 (havo/vwo) wordt gemaakt aan het einde van leerjaar 2.


Organisatie leerjaar 3  (havo/vwo)

In leerjaar 3 krijgt de leerling één blokuur per week voor één Canisius Class (gedurende periode 1,2 en 3). Dit blokuur wordt wederom aan het begin of aan het einde van de dag gepland. Daarnaast zijn er in de activiteitenweken mogelijkheden voor een excursie.