Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Creatievelingen leven zich uit bij Arts & Music

Om leerlingen de kans te geven hun talent te ontdekken en te ontwikkelen, biedt Canisius de zogeheten Cansisius Classes aan. Voor de creatievelingen is er de Class Arts & Music, waarbij out of the box denken hoog in het vaandel staat.

Leerjaar 1

In het eerste jaar maken leerlingen door middel van drie activiteitenweken kennis met de vier verschillende Classes: Sports & Lifestyle, Science & Technology, Economics & Business en Arts & Music. Bij Arts & Music ga je in het eerste jaar een selfie maken, muziek mixen met Mixcraft en een stop motion maken.

In het tweede jaar volgen ze de twee programma's die hen het beste bevielen, één blokuur per week. De vmbo-leerlingen sluiten het vervolgens na dat jaar af met een certificaat, de havo- en vwo-leerlingen gaan nog een jaar door met één Class.

Leerjaar 2

In het tweede leerjaar wordt er bij Arts&Music aandacht besteed aan de verschillende disciplines binnen het vak, zoals beeldende, muzikale en theatrale elementen. Ook wordt er veel samengewerkt. Het plezier in het maken staat voorop.

Je gaat de eerste periode in een groep een (stop motion)film maken. Daarbij worden op basis van jouw voorkeuren en kwaliteiten bepaalde taken toebedeeld: fotocamera, montage, muziek, decor, acteren, regisseren, maken van een filmposter enz.. De resultaten van deze gezamenlijke producten worden getoond tijdens een ‘filmfestival’, waarbij prijzen uitgereikt worden voor de verschillende taken en voor de beste film: ‘And the winner is…’

In de tweede periode krijg je de kans om uit een reeks keuze-opdrachten een keuze te maken. Je kiest zelf waar je passie ligt: je gaat een muziekinstrument leren spelen of er één maken, in een groep een eigen dans bedenken, een schilderij à la Picasso of als jezelf, een eigen bedachte tekening of werkstuk, fotograferen… Maar een eigen idee mag ook! Niets is te gek. Aan het einde van de periode wordt het gemaakte werk aan elkaar gepresenteerd.

Leerjaar 3

In het derde jaar ga je samen met anderen een heuse musical opvoeren. De groep wordt opgedeeld in vier groepen en elke groep is verantwoordelijk voor de uitvoering van een gedeelte van het stuk op het podium. De taken worden verdeeld; er wordt een eigen script geschreven en gespeeld, het decor gemaakt, de dansen bedacht en geoefend, muziek gemaakt, de liedjes en de teksten ingestudeerd. Ook zorgen jullie zelf voor de techniek, de kleding en de attributen, de catering en de PR. In de activiteitenweken gaan we een hele dag bezig met het maken en oefenen en sluiten gezellig af met een patatje. Om de kunst af te kijken bij de professionals gaan we op excursie naar een bekende musical en ontmoeten daar de artiesten. Voor of achter de schermen, iedereen draagt zijn of haar eigen steentje bij aan de musical. Dan is er niks mooier dan samen een daverend applaus ontvangen van het  enthousiaste publiek!

Lees meer over de Canisius Classes

Canisius Classes