Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Mooie mix van theorie en praktijk

Wat is er nou lekkerder dan je samen met je medeleerlingen even helemaal in het zweet werken op het sportveld of in de gymzaal? Dat moeten de Canisius-leerlingen die de Canisius Class Sports & Lifestyle volgen ook gedacht hebben. Met lessen over bijvoorbeeld hun hartslag of gezonde voeding leren ze bovendien ook nog eens de belangrijke theorie achter de sport.

Hij komt nog maar net boven de op de zaalvloer piepende sportschoenen uit, maar tussen het flag footballen (een soort minder ruwe vorm van rugby) door, wil Rens best even vertellen waarom hij voor deze Class gekozen heeft. "Hier kun je je energie kwijt en het is leuker dan in de klas zitten. We doen vooral nieuwe sporten die wat minder bekend zijn, maar gelukkig gaan we ook wel een voetballen." Met team rood wint hij zo'n beetje elk potje. "Dat komt omdat ik in dit team zit." lacht hij, om er snel aan toe te voegen dat het een grapje was.

Ook Marieke uit team blauw heeft bewust gekozen voor Sports & Lifestyle. De reden verschilt niet veel met die van Rens. "Ik volleybal op niveau en wil gewoon graag met sport bezig zijn. Je bent actief en hoeft niet de hele tijd stil te zitten en na te denken." Haar team vergaat het echter minder goed deze ochtend. Bijna verontschuldigend: "We doen echt wel ons best."

Maar de Class draait niet alleen om het sporten zelf. "Sports & Lifestyle is eigenlijk een combinatie van lichamelijke opvoeding, biologie en levenbeschouwing." legt docent Leon Scholten uit, terwijl hij de laatste spullen opruimt. "Zo zijn we ook bezig met de theorie achter de sport."Trots laat hij hartslagmetingen zien die zijn leerlingen in een van de eerdere lessen deden bij henzelf. "Zo leren ze wat hun hartslag doet tijdens sporten. Maar we hebben het bijvoorbeeld ook over sport en doping."

De laatste hebben zijn leerlingen niet nodig, gezien de fraaie punten die er gescoord werden. Al is de Class er niet alleen voor de uitblinkers. "Sports & Lifestyle is voor alle leerlingen," benadrukt hij. "Hier kun je je talent ontdekken."

Lees meer over de Canisius Classes

Canisius Classes