Mediatheek

Openingstijden mediatheek Almelo
Maandag t/m vrijdag van 8.15 tot 16.15 uur.

Wat is een schoolmediatheek?
De schoolmediatheek is een ruimte waar je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt voor je studie. Die informatie vind je o.a. in boeken, tijdschriften documentatiemappen en uiteraard ook op dvd en op de computer. De mediatheek is ook een werkruimte en studieruimte, waar je tijdens vrije momenten kunt studeren, werken aan een opdracht of werkstuk, huiswerk kunt maken of een boek kunt lezen.

Tijdens het 1e – 7e uur kunnen alleen leerlingen van 4H/V gebruik maken van de studieruimte boven en eventueel werken m.b.v. hun eigen laptop. Er is een aparte stilteruimte voor 5V en de examenkandidaten H/ V.

Er is een Wifi-verbinding zodat je hier ook m.b.v. je eigen laptop kunt werken.

In de 1e pauze van de bovenbouw en de 2e pauze van de onderbouw is er in de mediatheek een laptopdokter aanwezig die kan helpen bij het verhelpen van kleine storingen. Bij grotere problemen moet de laptop worden opgestuurd en kun je gebruik maken van een leenlaptop uit de mediatheek. In het laptopprotocol staat verder uitgelegd hoe dit allemaal in z’n werk gaat. 


Klik hier om naar de online mediatheekcatalogus te gaan waar je boeken, dvd's en andere materialen kunt vinden en eventueel kunt reserveren.

Klik hier voor de actuele nieuwsbrief van de mediatheek.

Lees verder>>