Mavo

Op Canisius halen onze leerlingen het beste uit zichzelf. Leerlingen krijgen alle ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Om gehoor te geven aan vragen van ouders/verzorgers, introduceren we vanaf het schooljaar 2019-2020 de term MAVO, ter vervanging van vmbo-t.

 

De afgelopen jaren hanteerden wij de term vmbo theoretische leerweg, ofwel vmbo-t.  Echter zien we al een aantal jaren de trend dat middelbare scholen steeds vaker de term mavo herintroduceren. Op dit moment worden deze twee termen door elkaar gebruikt. Voor u als ouder/verzorger is dit uiteraard verwarrend en om die reden hebben we, samen met de middelbare scholen in onze regio, gekozen om één term te hanteren: mavo.

Mavo bij Canisius

Mavo zal op beide locaties van Canisius te volgen zijn en leerlingen die met een vmbo-t advies en een plaatsingsadvies vmbo-t/havo bij ons worden aangemeld, worden geplaatst in de dakpanklas mavo/havo (voorheen de TH brugklas).

Na de mavo

Leerlingen die mavo volgen op Canisius, worden uitermate goed voorbereid op een vervolg in het mbo of op de havo. Heeft uw kind ambities voor het hbo? Kies dan voor de koninklijke route mavo-mbo-hbo met het Toptraject. Met het Toptraject ontdekken onze leerlingen welk beroep of opleiding aansluit bij hun talenten en ontwikkelen ze vaardigheden die cruciaal zijn in het hbo. Zo hebben onze leerlingen een streepje voor in het mbo en hbo.