Leerlingen Canisius leggen groen aan bij sportcentrum in Tubbergen

Leerlingen Canisius leggen groen aan bij sportcentrum in Tubbergen

Gepubliceerd op: vrijdag 2 november 2018 / Number of views (679)

Leerlingen van scholengemeenschap Canisius hebben donderdag 1 november rondom sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen groenstroken aangelegd. Maar, zo zeggen Sven, Boet en Kris, koeien scheren is misschien nog wel mooier om te doen.

Sven Kooij (15) uit Mander, Boet Zander (14) uit Fleringen en Kris Dijkhuis (14) uit Vasse behoren tot derdejaarsleerlingen van het vmbo. Voor de lessen groen over onder meer werken met planten en dieren, gaan ze elke dinsdag en donderdag naar buiten voor praktijklessen. En de werkzaamheden van vandaag omvatten het poten van planten en struiken voor en naast het gloednieuwe sportcentrum De Vlaskoel.


Boerderij

Boet: „Best mooi werk, maar mijn voorkeur gaat uit naar veehouderij. Ik wil boer worden. Mijn moeder komt van de boerderij en ik werk veel mee op de boerderij van mijn oom.”


Buitenlucht

Zijn klasgenoten Sven en Kris werken ondertussen flink door. Ze hebben ook plezier in het werk in de buitenlucht. Alles beter dan in een klaslokaal zitten, zo is de opvatting. En ze hebben iets om naar uit te kijken, want volgende week gaan ze koeien scheren.


Sturing

Praktijkbegeleider Frans Leusink houdt ondertussen een oogje in het zeil. „Wij zorgen dat alles in goede banen wordt geleid”,legt hij uit. „Soms hebben de leerlingen wel een beetje sturing en begeleiding nodig.”


Werkhouding

De aanplanting rondom De Vlaskoel ziet er ondertussen keurig uit. Dat moet docente groen, Marloes Smid, deugd doen. Met de werkhouding van de jongens en meisjes van het Canisius is niets mis.  

Tags: