Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

In navolging van Canisius Tubbergen mag ook Canisius Almelo zich vanaf nu officieel European Parliament Ambassador School (EPAS) noemen. Een vijftal leerlingen onthulde maandag 17 juni de bijbehorende EPAS-plaquette.


Het EPAS-programma is bedoeld voor leerlingen met interesse voor Europese politiek. De deelnemers leren hun politieke vaardigheden te ontwikkelen en krijgen vakoverstijgende verdieping op leerstof over Europa. Daarnaast komen ze te weten hoe de Europese democratie werkt.


Dat Canisius Almelo nu het EPAS-programma aanbiedt, is vooral te danken aan leerlingen Lauren en Sofie (beiden uit 4 vwo). Zij zaten eerst op de locatie in Tubbergen op school en wilden het project graag verder vervolgen in Almelo.  “Het project was namelijk onwijs leuk!”, vertelt Lauren. “Het mooie is dat je zelf mag bepalen wat je mag onderzoeken en welke opdrachten je wil doen, als het maar met het Europees Parlement te maken heeft. Daar draait het allemaal om” Sofie vult aan: “En het is fijn dat je zelf bepaalt hoeveel uren je erin steekt en wanneer je ermee wil stoppen.” Toen beide leerlingen twee jaar geleden de overstap maakten van Tubbergen naar Almelo vroegen ze al gauw of Canisius Almelo ook niet een EPAS-school kon worden. Lauren: “Daarvoor moest de school wel eerst aan een aantal eisen voldoen, zoals het benoemen van een docent als Senior European Parliament Ambassador. Gelukkig voldoet Canisius nu aan alle eisen!”


Dat beide leerlingen veel in hun vrije tijd met de opdrachten bezig zijn geweest deert ze niet. Sofie: “Het is mooi dat we dit soort extra activiteiten naast het normale onderwijs kunnen volgen. Bovendien ontvangen we straks een certificaat als bewijs van deelname aan dit programma, dat kan een voordeel zijn bij een vervolgstudie op de UT.”