Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Groep 8B van basisschool de Wiekslag heeft donderdag 9 januari de allereerste Canisius Challenge gewonnen.

De Canisius Challenge is een vernieuwde versie van wat vroeger het Junior Dictee heette. Naast een taaldictee zijn er dit jaar ook rekenopgaven toegevoegd. “Dat hebben we gedaan om het spannender te maken”, aldus Maaike Hagedoorn, directeur van Canisius Tubbergen. “De afgelopen jaren zagen we dat meisjes vaak als winnaar uit de bus kwamen. Niet zo gek, want meisjes zijn taliger. Door rekenopdrachten aan de wedstrijd toe te voegen hoopten we op meer spanning.”

Spannend werd het zeker. Negen basischolen uit Tubbergen en omgeving gingen op Canisius Tubbergen de strijd met elkaar aan, waarbij elke school drie leerlingen mocht afvaardigen (één voor het  dictee, één voor de rekenopdrachten en één leerling die als hulplijn kon worden ingeschakeld). De leerlingen bogen zich over zes moeilijke opdrachten op het gebied van rekenen en taal. Tijdens het dictee bleken de woorden ‘delicatessen’ en jus d’orange echte hersenkrakers.  Uiteindelijk was groep 8b van de Wiekslag – bestaande uit Ids Halbesma, Wies Keemers en Indy Vellener – de beste van allemaal. Zij namen de grote wisselbokaal in ontvangst. Indy Vellener was ook de nummer één op het onderdeel rekenen. Luuk Morskieft won het dictee en gaat op 6 april samen met de nummers 2 en 3 onze gemeente vertegenwoordigen tijdens het provinciale dictee bij de Beerze Bulten in Beerze. Alle winnende deelnemers gingen met een mooi prijzenpakket naar huis.

De volledige uitslag

Top 3: rekenen

  • Indy Vellener
  • Kiano de Keyser
  • Kevin Smook

Top 3: taal

  • Luuk Morskieft
  • Wies Koopman
  • Ticho Kleizen

Beste Klas: De Wiekslag (8b), bestaande uit Ids Halbesma, Wies Keemers en Indy Vellener.

https://www.tubantia.nl/video/kanalen/tc-tubantia~c415/series/korte-reportage~s957/scholen-in-tubbergen-gaan-dictee-challenge-met-elkaar-aan~p122593