Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Op dinsdag 21 januari 2020 was de Almelose ronde van de voorleeswedstrijd voor brugklassers: Read2me. Het was deze keer een Canisiusronde voor Almelo en Tubbergen. De wedstrijd werd gehouden in de mediatheek van de locatie Almelo. Er waren 6 kandidaten aangemeld maar uiteindelijk deden 4 kandidaten mee. Maaike Groothuis uit Tubbergen was de uiteindelijke winnaar. Zij is genomineerd voor de provinciale ronde in maart.

 

De juryleden waren Ans Moorman en Angela Kamphuis namens Canisius en Annelies van Barneveld namens OB Almelo. De presentatie en algehele leiding was in handen van Henri Schoemaker, specialist educatie OB Almelo en Hans Klumpers, coördinator mediatheek Scholengemeenschap Canisius.

 

Alle kandidaten deden hun uiterste best om zo goed mogelijk voor de dag te komen en de jury had veel waardering voor de prestaties van alle voorlezers. De kandidaten hadden voorleestips gekregen van hun docenten en van het mediatheekpersoneel. Zij lazen een stuk voor uit het door henzelf uitgezochte boek en deden dit met veel passie en enthousiasme. Ouders en andere fans luisterden ademloos naar de voorlezers.


De deskundige juryleden gaven aan dat het voorleesniveau erg hoog was en dat de prestaties van de meeste kandidaten dicht bij elkaar lagen. Maaike Groothuis was de duidelijke winnaar. Zij las voor uit het mooie en meeslepende boek van Marieke Dijkers: “Obruni, Obruni”. Zij las op melodieuze en ontroerende wijze volgens de jury en bracht zo extra spanning in het verhaal. Zij zat zelf ook helemaal in het verhaal en dit was duidelijk te merken, aldus de jury. Tweede en derde waren resp. Lotte Rekers en Anouk Haarhuis.

Maaike is de Almelose winnaar gaat dus door naar de provinciale ronde die op 14 maart in Apeldoorn wordt gehouden. Zij maakt uiteindelijk kans om in de grote landelijke finale te komen en de felbegeerde titel: “De beste voorlezer van Nederland” te veroveren. Zij ontving aan het eind van de middag een oorkonde en een prijs en alle deelnemers kregen als aandenken kleine attentie van Henri Schoemaker van de openbare bibliotheek Almelo. Van de voorzitter van de jury kreeg Maaike nog wat extra praktische tips voor de provinciale ronde.


Jury, docenten en organisatoren waren het erover eens dat het weer een geslaagde voorleeswedstrijd was.

Wij wensen Maaike veel succes bij de provinciale ronde.


Hans Klumpers

Coördinator mediatheek