Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Kinderen groeien op in een wereld die vol zit met online communicatie. Internet, smartphones, sociale media zoals Facebook, WhatsApp, Instagram, Snapchat en Twitter zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Meestal is het leuk en goed bedoeld, maar af en toe kan het ook confronterend en bedreigend zijn. Hoe bereiden wij onze kinderen hierop voor? Waarmee moeten we rekening houden? 

Op woensdag 20 november komt Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd & Media de ouderavond over sociale media verzorgen. Deze avond is georganiseerd door de ouderraad voor alle ouders van leerlingen Canisius Almelo en Tubbergen. 


Onderwerpen die onder andere ter sprake komen: 

•    Voordelen van sociale media maar ook bewustwording van gevaren en hoe die te voorkomen zijn en hoe te handelen bij incidenten.

•    Trends, identiteitsontwikkeling, wat doet online in het hoofd?

•    Gamen, WhatsAppgroepen, cyberpesten en privacy versus bescherming, het ontdekken van seksualiteit versus online misbruik.  

•    Wat kan ik doen in de opvoeding op welke leeftijd? Hoe begrens ik?  

•    Wat is er anders dan vroeger, wat zien jongeren, wat doet dat met hen, hoe bespreek ik dat ik dat met mijn kind.

Jacqueline gaat uiteraard in op vragen hoe je als ouder met online issues om kunt gaan. De avond wordt door andere scholen als heel waardevol gewaardeerd. “Fijn dat het helder en met humor gebracht wordt.” “Ik heb zoveel nieuws gehoord, iedereen zou dit moeten horen.” 

Opgeven kan via ouderraad@canisius.nl onder vermelding van ‘ouderavond’. 

De avond, die gehouden wordt bij Canisius Tubbergen, start om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Vanaf 19.15 uur is er koffie en thee.