Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Junior Dictee 2018

Aurora Drees heeft donderdag 13 december het junior dictee in Tubbergen gewonnen. Er deden 27 groep 8-leerlingen mee van verschillende basisscholen uit Tubbergen en omgeving. Zij deden hun uiterste best om zo goed mogelijk te spellen en de jury was erg onder de indruk van alle kandidaten.

Achttien meisjes en negen jongens zaten zenuwachtig te wachten vóór de start van het dictee. Sommigen namen even snel met elkaar moeilijke woorden door: “m-o-u-n-t-a-n-b-i-k-e-n” draagt één van de meisjes voor. Een ander corrigeert haar “er moet nog een ‘i’ tussen”.

Nadat de deelnemers hun tafeltje in de aula van de middelbare school Canisius Tubbergen hadden gevonden, gaf Maaike Hagedoorn, directrice van Canisius Tubbergen, uitleg over het dictee. Daarna gaf zij het woord aan wethouder De Witte. Hij sprak de deelnemers bemoedigende woorden toe. In toetsopstelling ploeterden de leerlingen op de lastige zinnen. Kinderboekenschrijfster Annet Jacobs bedacht de zinnen en droeg deze woord voor woord voor. “Oost-Europese diëtiste”, “whizzkid” en “knalerwtenvlaai” galmden door de aula.

Na vijf dictee regels werd er pauze gehouden zodat de jonge breinen van de kandidaten een moment van rust hadden om vervolgens de rest van het dictee af te maken. Ouders, vrienden en familie luisterden ademloos naar de schijvende pennen van de deelnemers. Sommigen schreven mee om zichzelf uit te dagen. Na lang beraad door de jury en extra checks van de dictees, is uiteindelijk  de wedstrijd gewonnen door Aurora. Tweede en derde waren respectievelijk Tom Morskieft en Sofia Hernandez. De deskundige juryleden, twee juryleden samen met acht meiden uit het derde leerjaar tweetalig onderwijs,  gaven aan dat het niveau erg hoog was. Toch kon er maar één de beste zijn. Aurora wint een “De Luxe” bioscooparrangement voor vier personen. Prijs voor Beste School ging naar Kadoes in Albergen.