Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

De kogel is door de kerk: met ingang van schooljaar 2020-2021 is het voor havo-leerlingen mogelijk om op Canisius Tubbergen tweetalig onderwijs (tto) te volgen.

“Tto op havo-niveau was al een tijdje een uitgesproken wens”, aldus locatiedirecteur Maaike Hagedoorn. “Zowel van ons, als van leerkrachten groep 8 en ouders. Daarom is het erg mooi dat we hier volgend jaar al mee kunnen starten.” Volgens Hagedoorn is tweetalig onderwijs een mooie kans voor havo-leerlingen die wel van een extra uitdaging houden.

Waar moet een leerling havo-tto aan voldoen?

  • Een positief tto-advies door de leerkracht groep 8
  • De leerling is taalvaardig en heeft een positieve werkhouding
  • Een enkelvoudig havo-advies met een plaatsingswens voor de dakpanklas hv

Afhankelijk van de aanmelding komt er een homogene tto-klas of een combinatie havo/vwo-tto klas. In ieder geval krijgt de havo-leerling op havo-niveau onderwijs en de vwo-leerling op vwo-niveau. De leerlingen van het tto, zowel havo als vwo, blijven tot en met leerjaar 3 in Tubbergen. Na het behalen van het junior certificaat (in leerjaar 3) krijgen deze leerlingen in Almelo de mogelijkheid FLE (Fast Lane English) te volgen tot en met leerjaar 5 havo, dan wel 6 vwo.

Kennismakingsworkshops en meer informatie
Voor leerlingen die willen weten hoe het is om tweetalig onderwijs te volgen zijn er volgende maand de kennismakingsworkshops. Aanmelden hiervoor kan via deze link. Daarnaast wordt er meer informatie over tto verschaft op de algemene informatieavond van Canisius Tubbergen op donderdag 21 november (aanvang 19.30 uur).