Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Leerlingen kruipen in de rol van speurneus

In het kader van talentenontwikkeling worden er over de hele breedte van de school Canisius Classes georganiseerd. Docent Judith Gast vertelt over Science & Technology.

"Iedereen heeft zijn of haar eigen talent. Met de Canisius Classes willen we leerlingen hun eigen talent laten ontdekken en kunnen zij hun talent verder ontwikkelen. In de brugklas maken de leerlingen kennis met alle vier de richtingen. In het tweede en derde jaar maken ze een keuze voor de richting waarin zij verder willen gaan. De leerlingen die hebben gekozen voor Science & Technology gaan op dit moment aan de slag met scheikunde, natuurkunde en biologie. Naast de Canisius Class hebben ze ook nog de reguliere lessen in deze vakken, dit is een aanvulling."

Voor het Technology-deel gaan ze programmeren met Scratch en Lego Mindstorms. Het zijn allemaal heel concrete projecten. De tweedeklassers gaan tijdens de Canisius Class Science & Technology bezig met een CSI-project. Judith Gast vertelt: "Het verhaal van het project is dat er op Terschelling een strandhuis vernield is. De groep tweedeklassers gaat proefondervindelijk ontdekken wie de dader is. Daarbij hebben ze elkaars hulp nodig en dus moeten ze goed samenwerken. Ieder groepje krijgt een deel van het onderzoek toegewezen en samen zijn ze verantwoordelijk voor het opsporen van de daders. Leerlingen willen het graag goed doen, want het is echt teamwork."

Voor de leerlingen die in de derde klas voor Science & Technology hebben gekoezen, staat een leuke en leerzame excursie naar Walibi op het programma. Hier gaan ze onderzoeken en ondervinden wat het effect van attracties op hun lichaam is. Dit is tevens een mooie afsluiting van deze Class.

Lees meer over de Canisius Classes

Canisius Classes