Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Jouw eerste week 

Misschien heb je een oudere broer of zus op Canisius, dan weet je al een beetje hoe het gaat op onze school. Maar misschien is alles nieuw en dan snappen wij dat het best spannend is. Daarom kom je, al voordat de zomervakantie begint, bij ons op school voor een kennismaking met je toekomstige klasgenoten en mentor. Een mentor is een docent waar je les van krijgt, maar die je ook helpt met andere zaken. Uit ervaring weten we dat bijna iedereen na deze kennismaking bijna niet kan wachten om te beginnen. In de eerste week van het schooljaar vinden de wendagen plaats. Naast de lessen volg je een activiteitenprogramma waarin je elkaar, de mentor en de school beter leert kennen. Deze wendagen bevatten ook gezellige en sportieve activiteiten. De eerste periode staat helemaal in het teken van wennen op school. We helpen en begeleiden je, ook met de praktische en dagelijkse gang van zaken. Hierdoor voel je je snel thuis op Canisius.

Jouw eerste jaar

Omdat voor de meeste instromers vanuit het basisonderwijs nog niet precies duidelijk is wat de beste leerweg is, wordt hen in het 1e brugjaar in deels heterogeen samengestelde klassen (MAVO/HAVO, HAVO/VWO en VWO ) de gelegenheid geboden aan elkaar en aan de nieuwe schoolsituatie te wennen. Zij moeten wennen aan nieuwe vakken, meerdere docenten, huiswerk, het studeren, verschillende manieren van toetsen, cijfergeving etc. Vandaar dat met name de eerste twee maanden in het 1e leerjaar als gewenningsperiode gebruikt worden. Onze school heeft gekozen voor een eenjarige brugperiode om leerlingen zo snel mogelijk op maat de leerstof te kunnen aanbieden. Aan het einde van het 1e leerjaar wordt de leerling voor het tweede leerjaar geplaatst in een van de volgende soorten klassen: 2mavo, 2havo, 2vwo

Doe de digitale tour!

Lees meer op onze groep-8 site!

Naar de site

Kom kennismaken!

Online open huizen

Hey groep 8'er! Ook jij bent vast al (bijna) toe aan een nieuwe stap. En samen met jou nog heel veel leeftijdsgenootjes. Lijkt misschien nog wat spannend, maar dat valt reuze mee.  Canisius is in ieder geval een school waar je je snel thuis voelt en jezelf kunt zijn. Een school waar jij jouw talenten mag laten zien. Dat zegt natuurlijk elke school, maar bij ons zeggen ook leerlingen (en hun ouders) dat. Benieuwd naar wat wij jou allemaal te bieden hebben? Bezoek dan ons online open huis en meld je aan voor onze rondleiding!


Online open huis Canisius Almelo

  • Klik hier voor de open huis video van Canisius Almelo.
  • Klik hier voor de Canisius escaperoom.


Online open huis Canisius Tubbergen

  • Klik hier voor de open huis video van Canisius Tubbergen.
  • Klik hier en speel de Canisius escaperoom.


Fysieke rondleidingen in Almelo en Tubbergen

  • Klik hier als je belangstelling hebt voor een 'rondje Canisius', een rondleiding door Canisius Almelo.
  • Klik hier als je belangstelling hebt voor een ‘rondje Canisius’, een rondleiding door Canisius Tubbergen.


Virtuele tour

  • Bekijk hier voor de virtuele tour van de locatie Tubbergen.
  • Bekijk hier de virtuele tour van de locatie Almelo.

Groep 8-actviteiten

Klik hier voor een overzicht van onze groep 8-activiteiten, extra video's over onze school en meer.