Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Olympiadeschool

Olympiades zijn landelijke en internationale wedstrijden voor middelbare scholieren waarbij het gaat om inhoudelijke vakkennis. Meedoen is leuk en uitdagend. Regelmatig behoren onze leerlingen tot de best presterende leerlingen van ons land.

Olympiades zijn bij uitstek geschikt voor leerlingen die voor een bepaald vak meer aankunnen dan gemiddeld. Maar dat betekent niet dat alleen leerlingen mee mogen doen die uitblinken in een vak. Bij een aantal vakken doet de hele klas mee en is de olympiade opgenomen in het curriculum. Zo is de wedstrijd bij aardrijkskunde bijvoorbeeld een verplicht onderdeel. De vragen zijn pittig, maar dienen perfect als voorbereiding op het eindexamen. Bij het vak biologie worden leerlingen gestimuleerd om mee te doen door een competitie-element toe te voegen. Leerlingen die deelnemen krijgen een bonus voor het aantal punten dat zij scoren en deze telt mee voor hun volgende proefwerkcijfer.

Leerlingen zijn vaak bescheiden en niet iedereen staat graag op de voorgrond. Onze visie is dat meedoen belangrijker is dan winnen. Daarnaast mag je je talent laten zien, je mag uitblinken in een vak. Ga voor goud! Wat mooi is, is dat onderpresteerders soms boven zichzelf uitstijgen. Zo zijn er leerlingen die in de klas minder hoog scoren, maar door het competitie-element boven het maaiveld uitsteken. Ze komen erachter dat ze tóch goed zijn in een vak. Dit zorgt voor mooie inzichten.

 


Vragen?
Neem contact op met:

Dhr. R. Kamperman
r.kamperman@canisius.nl


Kom kennismaken!


Groep 8-actviteiten

Klik hier voor een overzicht van onze groep 8-activiteiten en meld je aan voor onze kennismakingsworkshops en/of Discoveryday!

Meeloopdag Canisius Almelo

Wil je een dag meelopen? Dat kan! Meld je aan voor een meeloopdag via deze link.

Virtuele tour

  • Bekijk hier voor de virtuele tour van de locatie Tubbergen
  • Bekijk hier de virtuele tour van de locatie Almelo