Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Jouw eerste week 

Misschien heb je een oudere broer of zus op Canisius, dan weet je al een beetje hoe het gaat op onze school. Maar misschien is alles nieuw en dan snappen wij dat het best spannend is. Daarom kom je, al voordat de zomervakantie begint, bij ons op school voor een kennismaking met je toekomstige klasgenoten en mentor. Een mentor is een docent waar je les van krijgt, maar die je ook helpt met andere zaken. Uit ervaring weten we dat bijna iedereen na deze kennismaking bijna niet kan wachten om te beginnen. In de eerste week van het schooljaar vinden de wendagen plaats. Naast de lessen volg je een activiteitenprogramma waarin je elkaar, de mentor en de school beter leert kennen. Deze wendagen bevatten ook gezellige en sportieve activiteiten. De eerste periode staat helemaal in het teken van wennen op school. We helpen en begeleiden je, ook met de praktische en dagelijkse gang van zaken. Hierdoor voel je je snel thuis op Canisius.

Jouw eerste jaar

Omdat voor de meeste instromers vanuit het basisonderwijs nog niet precies duidelijk is wat de beste leerweg is, wordt hen in het 1e brugjaar in deels heterogeen samengestelde klassen (MAVO/HAVO, HAVO/VWO en VWO ) de gelegenheid geboden aan elkaar en aan de nieuwe schoolsituatie te wennen. Zij moeten wennen aan nieuwe vakken, meerdere docenten, huiswerk, het studeren, verschillende manieren van toetsen, cijfergeving etc. Vandaar dat met name de eerste twee maanden in het 1e leerjaar als gewenningsperiode gebruikt worden. Onze school heeft gekozen voor een eenjarige brugperiode om leerlingen zo snel mogelijk op maat de leerstof te kunnen aanbieden. Aan het einde van het 1e leerjaar wordt de leerling voor het tweede leerjaar geplaatst in een van de volgende soorten klassen: 2mavo, 2havo, 2vwo

Doe de digitale tour!

Lees meer op onze groep-8 site!

Naar de site

Aanmelden informatieavonden

Om zoveel mogelijk ouder(s)/verzorger(s) de gelegenheid te geven de voorlichtingsavond bij te wonen, bieden wij deze avond zowel op school als online aan. Helaas zijn wij op school wel gebonden aan een maximaal aantal personen. De voorlichtingsavond is daarom ook via een livestream thuis te volgen. I.v.m. coronamaatregelen verzoeken wij u vriendelijk om één ouder/verzorger aan te melden. 

Ook als u de voorlichting online wilt volgen verzoeken we u om u aan te melden. Daarnaast sturen we u graag een informatiepakket toe. Mocht u die willen ontvangen, laat dan uw adresgegevens achter.

  • Aanmelden voor Canisius Tubbergen op donderdag 12 november kan
    via deze link.*
  • Aanmelden voor Canisius Almelo op dinsdag 17 november kan
    via deze link.**

*De online infoavond in Tubbergen begint om 19.00 uur.
**De online infoavond in Almelo begint om 18.30 uur en 20.00 uur.

Aanmelden Kennismakingsworkshops


Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool? Kom dan kennismaken met Canisius Tubbergen.

Schrijf je in voor een van de workshops die we aanbieden op dinsdagmiddag 27 oktober, 10 november en wegens grote animo nu ook op 24 november. Inschrijven via deze link.