Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Met goede begeleiding kom je verder

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school, want alleen als je lekker in je vel zit kun je goed presteren en jezelf ontwikkelen. Goede begeleiding is daarom essentieel, niet alleen tijdens de eerste weken, maar gedurende je hele middelbare schoolloopbaan. 

Op het gebied van begeleiding hebben we diverse specialisten in huis zoals mentoren, teamleiders,  schooldecanaat, een  zorgteam, overbruggers, Pluspunt (individuele coaching bij leer- en/of gedragsproblemen), dyslexiecoach, dyscalculiecoach en remedial teaching (RT) taal/rekenen/motoriek. 

Heb je het even moeilijk? Dan staan er dus altijd mensen voor je klaar om je helpen. 

Huiswerkbegeleiding

Leren leren. Daar gaat het om bij huiswerkbegeleiding van Lyceo.  Bij vragen kan je altijd bij een van onze begeleiders terecht, zij nemen de tijd om je vragen te beantwoorden.

Lees meer over Lyceo

Passend onderwijs

Voor iedere leerling passend onderwijs en passende ondersteuning.

Lees meer over passend onderwijs 

Pluspunt

Soms heeft een leerling het even of een langere tijd moeilijk op school. Dat kan allerlei verschillende oorzaken hebben. De leerling heeft dan extra steun en begeleiding nodig. Binnen de klassen is er niet altijd tijd voor deze extra aandacht. Ook de mentor heeft daar niet altijd tijd voor. Voor deze jongeren kan het Pluspunt een passende oplossing bieden.

Lees meer over Pluspunt

Aanmelden informatieavonden

Om zoveel mogelijk ouder(s)/verzorger(s) de gelegenheid te geven de voorlichtingsavond bij te wonen, bieden wij deze avond zowel op school als online aan. Helaas zijn wij op school wel gebonden aan een maximaal aantal personen. De voorlichtingsavond is daarom ook via een livestream thuis te volgen. I.v.m. coronamaatregelen verzoeken wij u vriendelijk om één ouder/verzorger aan te melden. 

Ook als u de voorlichting online wilt volgen verzoeken we u om u aan te melden. Daarnaast sturen we u graag een informatiepakket toe. Mocht u die willen ontvangen, laat dan uw adresgegevens achter.

  • Aanmelden voor Canisius Tubbergen op donderdag 12 november kan
    via deze link.
  • Aanmelden voor Canisius Almelo op dinsdag 17 november kan
    via deze link.