Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
 • Inloggen

Onderwijsaanbod op
Canisius Almelo

Scholengemeenschap Canisius is een brede scholengemeenschap. Alle soorten voortgezet onderwijs die er bestaan in Nederland, worden aangeboden: vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), mavo (middelbaar algemeen voortgezet onderwijs), havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) en vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs). Het overstappen van de ene schoolsoort naar de andere is hierdoor gemakkelijk, omdat je niet naar een andere school hoeft.


Scroll naar beneden of ga direct naar:

Brugklas

Mavo

Havo

Vwo

Brugklas 

Wil jij weten hoe jouw eerste jaar op Canisius Almelo eruit komt te zien?

Lees snel verder

Mavo

Het vmbo kent vier leerwegen: de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg en de theoretische leerweg (mavo). In de locatie Almelo wordt alleen eindonderwijs verzorgd voor de mavo (theoretische leerweg).

Alle vier de leerwegen bieden toegang tot het middelbaar beroepsonderwijs; de mavo biedt daarnaast toegang tot de havo. 

De belangrijkste verschillen tussen de vier leerwegen zijn de volgende: 

 • In feite bieden de vier leerwegen samen drie niveaus aan: de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg en de gemengde leerweg De gemengde leerweg heeft hetzelfde niveau als de mavo (theoretische leerweg), maar je volgt binnen de gemengde leerweg ook een beroepsgericht vak.
 • Gekoppeld aan het verschil in niveau is uiteraard een verschil in toegangsrechten betreffende het vervolgonderwijs. 
 • Ten slotte onderscheidt de theoretische leerweg zich van de andere drie leerwegen doordat de theoretische leerweg geen beroepsgericht vak in het examenpakket kent.

Havo

De havo duurt vijf jaar. Op het eind van de derde klas moeten vakken gekozen worden voor het eindexamen; de belangrijkste keuze hierbij is de keuze uit vier profielen. Deze profielen zijn: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Met een havo-diploma gaan veel leerlingen naar het hoger beroepsonderwijs. De leerling kan ook naar het vwo; dat duurt dan nog twee jaar.

Vwo

Het vwo duurt zes jaar. Op het eind van de derde klas moeten vakken gekozen worden voor het eindexamen. De belangrijkste keuze hierbij is de keuze uit de vier profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Het vwo is bedoeld als voorbereiding op een studie aan een universiteit of hogeschool.

Kom kennismaken!

Online open huizen

Hey groep 8'er! Ook jij bent vast al (bijna) toe aan een nieuwe stap. En samen met jou nog heel veel leeftijdsgenootjes. Lijkt misschien nog wat spannend, maar dat valt reuze mee.  Canisius is in ieder geval een school waar je je snel thuis voelt en jezelf kunt zijn. Een school waar jij jouw talenten mag laten zien. Dat zegt natuurlijk elke school, maar bij ons zeggen ook leerlingen (en hun ouders) dat. Benieuwd naar wat wij jou allemaal te bieden hebben? Bezoek dan ons online open huis en meld je aan voor onze rondleiding!


Online open huis Canisius Almelo

 • Klik hier voor de open huis video van Canisius Almelo.
 • Klik hier voor de Canisius escaperoom.


Online open huis Canisius Tubbergen

 • Klik hier voor de open huis video van Canisius Tubbergen.
 • Klik hier en speel de Canisius escaperoom.


Fysieke rondleidingen in Almelo en Tubbergen

 • Klik hier als je belangstelling hebt voor een 'rondje Canisius', een rondleiding door Canisius Almelo.
 • Klik hier als je belangstelling hebt voor een ‘rondje Canisius’, een rondleiding door Canisius Tubbergen.


Virtuele tour

 • Bekijk hier voor de virtuele tour van de locatie Tubbergen.
 • Bekijk hier de virtuele tour van de locatie Almelo.

Groep 8-actviteiten

Klik hier voor een overzicht van onze groep 8-activiteiten, extra video's over onze school en meer.